

Palvimestarit
Tuoreita raaka-aineita, aitoa lihaa ja laadukasta suomalaista kotiruokaa jo neljässä sukupolvessa
Palvimestarit MM Oy on liha-alan perheyritys, joka panostaa tuotteissaan makuun, tuoreisiin raaka-aineisiin sekä käsityönä tehtyyn laadukkaaseen, aitoon ja oikeaan ruokaan. Tiedämme käyttämiemme raaka-aineiden alkuperän ja niiden laatu on aina ensiluokkaista. Myös ekologiset arvot ovat meille tärkeitä.
Turun Eines osti Palvimestarit
Uusi omistaja laajentaa Palvimestarit MM Oy:n toimintaa valtakunnalliseksi. Palvimestarit tunnetaan kinkku-, makkara- ja lihahyytelötuotteista sekä Hovimäen herkut -valmisruoasta.
Turun Eines Oy osti Loimaan Alastarolla sijaitsevan Palvimestarit MM Oy:n liiketoiminnan vuoden 2023 alussa
Jarkko ja Markku Mattilalta ja Jani Hovilehdolta. Liiketoiminta yhdistyi Turun Eineksen alle.
Kaupan mukana siirtyivät Palvimestarit- ja Hovimäen herkut -brändit, osa sopimuksista, koneet, tietotaito ja pääosa henkilöstöstä. Suurin osa tuotannosta säilyy Alastaron tuotantoyksikössä, jossa Turun Eines työllistää tällä hetkellä viisi työntekijää. Se on pienellä paikkakunnalla tärkeä asia.
Turun Eines Oy on Turun Runosmäessä toimiva, lihapiirakoihin erikoistunut valmisruokayritys. Sen omistajina toimii nykyisin Antti Väntsi, Eeva Väntsi ja Valtteri Väntsi. Lihapiirakoita valmistuu päivässä 20 000–25 000 kappaletta. Turun toimipiste työllistää 14 henkilöä.
Turun Eines alkoi kotileipomona vuonna 1975, ja Runosmäen tilat valmistuivat vuonna 1980. Vuosien mittaan yritys on menestynyt ja kasvanut. Se toi muun muassa markkinoille Suomen ensimmäisen pitakebabin 2000-luvun alussa. Tiloja on laajennettu kaksi kertaa.
TARINAMME:
Ruoan maku ja laatu aina edellä
Palvimestarit ovat palvanneet lihaa jo neljässä sukupolvessa. Sukusaagan aloitti vuonna 1895 syntynyt Iivari Mattila, joka nuoreksi mieheksi vartuttuaan aloitti palvaamisen kotonaan ja kävi myymässä valmiita tuotteita toreilla.
Iivarin poika Kalle Mattila perusti vuonna 1948 Huittisten Lihapojat Oy:n. Lihapoikiin palkattiin myös Kallen poika Markku, joka vuonna 2000 perusti nykyisen yrityksen Alastarossa. Jarkko Mattila, Markun poika, aloitti työskentelyn Palvimestareissa vuonna 2014.
Asiakaspalvelu on ollut aina Palvimestareissa avainasemassa. Tänä päivänä perinteisten lihaherkkujen rinnalle on noussut voimakkaasti myös uudet maut sekä erikoistuotteet – ruuan maku ja laatu kulkevat aina ensisijaisina tärkeysjärjestyksessä.
Tärkein voimavaramme on ollut aina sitoutunut henkilökuntamme.
Väntsin perhe painottaa työilmapiirin merkitystä, ja Turun Eines tunnetaan pitkistä työsuhteistaan; vanhin työntekijä on tullut taloon 1985. 1990-luvulla tulleita on vielä neljä jäljellä, ja heistä halutaan pitää kiinni.
Hovimäen herkut
Suomessa valmistettua ruokaa käsityönä
Uskomme perinteiseen ruuanlaittoon, jossa raaka-aineiden puhtauteen on panostettu ja maut ovat aitoja. Avasimme joulukuussa 2018 valmisateriakotikeittiön, jonka päivittäistavarakauppoihin saapuvaa tuotevalikoimaa kehitetään paraikaa.
Päämääränämme on tehdä niin hyvää ja laadukasta kotiruokaa, että Sinulla jää arjen keskellä aikaa myös muulle – oikeaa ruokaa ilman turhia lisäaineita: aitoa perunamuusia, suussa sulavaa kermakastiketta, makkarapihvejä sekä välipalatuotteita.



